ADDRESS

ул. Пирин № 5
София, ж.к. Бъкстон

Зоомагазин

 

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ПРОМОЦИЯТА ВЪВ ВЕТЕРИНАРЕН ЦЕНТЪР „ПАРАДАЙС“

ПРОГРАМА – ЛЕЧЕБНО ХРАНЕНЕ 3+1 и 4+1 гратис на HILL’S ЗА КУЧЕТА И КОТКИ – “PRESCRIPTION DIET”

Вече над 70 години Hill’s Pet Nutrition помага на домашните любимци да се радват на добро здраве през целия си живот.

Hill’s, основана от ветеринарния лекар д-р Марк Морис, предлага храни за кучета и котки от най-високо качество, разработени на базата на постоянни проучвания и най-новите открития.

Основните принципи при производството са:
– Щателно разработени и изпитани формули.
– Висококачетвени съставки, набавяни от доставчици, подлежащи на редовни и стриктни проверки.
– Производството на продуктите преминава едно от най-високите нива на качествен контрол в хранителната индустрия за домашни любимци.

Екип от над 150 специалисти ветеринарни лекари, Ph.D. диетолози и експерти по здравословно хранене изпълнява мисията ни, като създава храна за домашни любимци с възможно най-високо качество. Всеки от нас има уникален принос към колективната ни работа.

Също като Вас, ние сме собственици на домашни любимци и сме водени от любовта и общата страст да помогнем на всички домашни любимци да са здрави и щастливи.

Лечебни храни за кучета и котки с клинично доказано действие
Hill’s Prescription Diet е широка гама от храни за диетично хранене при определени здравословни състояния при кучетата и котките като заболявания на уринарния тракт, бъбреците, ставите, храносмилателни проблеми, наднормено тегло и други.Гамата включва сухи гранулирани и консервирани храни.

По лекарско предписание
Всяко заболяване налага прием или изключване на различни хранителни вещества и всяка една от храните Hill’s Prescription Diet е специално формулирана, за да постигне този баланс. Лечебните храни трябва да се дават на домашните любимци само след лекарско предписание. Това е така, защото само ветеринарен лекар може да постави истинска диагноза на вашето куче или котка и знае коя храна е правилната за неговото състояние.

Веселина Милева

 


ROYAL CANIN – ДИЕТА ПРИ КОТЕШКИ УРОЛОГИЧЕН СИНДРОМ

Урологичният синдром при котките (FUS) е съвкупност от заболявания, много от които са причина или следствие от възпаление на долните отдели на пикочните пътища. Котките, страдащи от тези симптоми често демонстрират клинична картина, подобна на цистит при хората. При някои котки, по-често при мъжките котараци, образуването на кристали води до запушване на долните отдели на пикочните пътища (най-често уретрата). Около 30% от домашните котараци развиват FUS. В повечето случаи първите епизоди на FUS се случват при котки на възраст от 1 до 3 години. FUS се случва предимно при котки, които живеят затворени в къщи, поради намалената физическа активност, както и такива, които се хранят с нискокачествени гранулирани храни.
Котките се нуждаят от високо протеинова диета, която е богата на амониево-фосфорни компоненти, и ако урината е с високо рН (над 6,6) и количеството на магнезия е също високо, това е отлична предпоставка за образуване на струвитни кристали и камъни. Проучванията сочат, че инцидентите на FUS са пряко свързани с храненето с храни с високо съдържание на магнезий.
Кристалите в урината могат с успех да бъдат разтворени в някои случаи дори и само с подходяща диета.

Имаме удоволствието да ви представим лечебната храна на ROYAL CANIN, която е подходяща при посочените проблеми. URINARY S/O HIGH DILUTION е пълноценна диетична храна за котки. Подкиселяващото действие върху урината и ниското съдържание на магнезий я правят подходяща за разтваряне на струвитни камъни и намаляване вероятността на повторното им образуване. Формулата на храната е подходяща и за справяне със заболяванията на долния уринарен тракт.
Ограничава пренасищането на урината (ненаситената урина е среда, в която кристалите не могат да се образуват). URINARY S/O И URINARY S/O HIGH DILUTION увеличават обема на урината, като гарантират редовно почистване на пикочния мехур.
Винаги трябва да се има предвид, че лечебната храна подпомага съпътстващото лекуване на отделните заболявания, а когато е необходимо може да се прилага като основна диета в дългосрочен план.

д-р Йоанна Бащавелова

 


PURINA® PRO PLAN®  – ВЕТЕРИНАРНИ ДИЕТИ

Повече от 8 години PURINA® PRO PLAN® , работи за повишаване на стандартите за хранене на домашните любимци. Ветеринарните диети на PURINA®PRO PLAN® са формулирани така, че да подпомагат ветеринарните лекари при лекуването на определени здравословни проблеми при кучетата и котките.

Всяка диета е разработена и тествана от екип от специалисти по хранене на PURINA® PRO PLAN®, учени и ветеринарни лекари, които работят, за да разберат как храненето може да бъде от полза за домашни любимци със специални здравни потребности. Целта на PURINA® PRO PLAN® е чрез правилното управление на диетата да помогне на вашия домашен любимец да води активен и здравословен живот в продължение на години.

д-р Николай Архипов

 


GOSBI – ПОДБРАНИ НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО СРЕДИЗЕМНОМОРСКО МЕНЮ

 

GOSBI e храна за кучета и котки с истинско обезкостемо месо и/или риба, полезни висококачествени зеленчуци, плодове, билки, морски водорасли. Суха храна за кучета и котки от най-висок клас, която НЕ съдържа царевица, пшеница, соя, глутен, ечемик, овес, трици, ръж, просо и синтетични консерванти.
Има над 94 % усвояемост на протеина. Поради тези и други особености GOSBI са хипоалергенни храни – без зърно, без пиле и пилешки мазнини. GOSBI имат високи нива на Омега 3 и Омега 6 ненаситени мастни киселини, пробиотици, както и на глюкозамини, хондроитин и зеленоуста мида, които подпомагат функцията на ставите.

Продуктите на GOSBI можете да намерите единствено във ветеринарни клиники и кабинети и не се предлагат в супермаркети и зоомагазини. Ветеринарен център Парадайс е партньор на GOSBI, оценявайки високото качество на предлаганата храна, предвид желанието ни за най-доброто за нашите и вашите любимци.

д-р Ирина Тодорова